Wednesday, July 8, 2015

Quiz: Can You Name? {2} - Answers!


These are the answers to the Quiz: Can You Name? {2} from a couple weeks ago. In the answers I'm going to mention all the lovely answers y'all came up with. Thank you all for playing! Sorry it took so long to post these. A new game is on it's way!


Can You Name...

1. Two lawyers from period dramas?
Answers:  Mr. Henderson (Wives & Daughters), John Knightley (Emma), Henry Lennox (North & South), Marius Pontmercy (Les Miserables), Mortimer Lightwood (Our Mutual Friend), Sidney Carton (A Tale of Two Cities), Gilbert Entwhistle (Agatha Christie's Poirot), Atticus Finch (To Kill a Mockingbird), Mr. Kenge (Bleak House), Mr. Henry Alveston (Death Comes To Pemberley), Mr. Tulkinghorn (Bleak House),  Mr. Guppy (Bleak House), Uriah Heep and Mr. Wickfield (David Copperfield)

2. Three actresses who have played Elizabeth Bennet?
Answers: Jennifer Ehle, Keira Knightley, Greer Garson, Elizabeth Garvie, Ashley Clements (The Lizzie Bennet Diaries), Laura Osnes (P&P The Musical), Anna Maxwell Martin (Death Comes To Pemberley)

3. All four March sisters from Little Women?
Answers: Margaret "Meg", Josephine "Jo", Elizabeth "Beth", and Amy

4. Four Shakespeare plays not named after the characters?
Answers: Much Ado About Nothing, As You Like It, Twelfth Night, A Midsummer Night's Dream, The Taming of the Shrew, All's Well That Ends Well, The Tempest, Love's Labour's Lost, The Merchant of Venice, Measure for Measure, The Comedy of Errors

5. Three sailors from period dramas?
Answers: Horatio Hornblower, Archie Kennedy, Captain Wentworth, Mr Matthews, Mr Hornblower, Mr Archie Kenned (all from Horatio Hornblower), William Price, Captain Benwick, Barrett Bonden (Master & Commander), Matthews and Styles (Hornblower), Jack Aubrey (Master & Commander), Admiral Croft (Persuasion), Frederick Hale (North and South), Captain Sir John Lindsey (Belle)

6. Two novels written by George Eliot?
Answers: Middlemarch, Mill on the Floss, Daniel Deronda, Adam Bede, Silas Marner, Romola, Felix Holt

7. Mr. Rochester's full name from Jane Eyre?
Answers: Edward Fairfax Rochester

8.  The three Bronte sisters who wrote novels?
Answers: Charlotte, Emily and Anne Bronte

9. All seven Von Trapp children from The Sound of Music?
Answers: Liesl, Friedrich, Brigitta, Louisa, Kurt, Marta, Gretel

10. Three soldiers from period dramas?
Answers: Ashley Wilkes and Kennedy from GWTW, George Wickham, Mr Denny, Captain Carter (all officers from P&P), Richard Carstone, Sgt. Frank Troy (Far From the Madding Crowd), Captain Nemo (Bleak House), Colonel Fitzwilliam (P&P), Captain Hastings (Agatha Christie's Poirot), Captain Nicholls (War Horse), Richard Sharpe, Captain Frederick Tilney (Northanger Abbey), Arthur Donnithorne (Adam Bede), Matthew Crawley (Downton Abbey), Hans Hubermann (The Book Thief), Colonel Brandon (S&S), Captain Denny and Colonel Forster (P&P)


Players Scores:
Miss Sneyd - 32 points
Hamlette - 31 points
Manette - 31 points
Melody - 30 points
Olivia - 29 points
Jacinta Swindell - 28 points
Heidi - 27 points
Kerry - 26 points
Naomi Bennet - 26 points
rahimaimrm - 26 points
Sydney - 25 points
Chloe Cruz - 24 points
Anacostia Mirabow-Marignac - 22 points
Lydia Dystin - 11 points

Evy Cartyr - 7 points



1 comment:

Evy Cartyr said...

This was quite fun to do! I enjoyed trying to remember all the answers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...