Tuesday, August 9, 2011

Persuasion Facts Quiz

Photobucket


Time to find out how much you know about Anne Elliot and her world! Take this Persuasion Facts Quiz to find out. All answers to the questions are based on the book (not film adaptations) so think carefully!

Comment with your answers to the questions below (which I won't post) and I'll comment back with your scores. 


1. Why did Anne Elliot refuse Captain Wentworth's proposal all those years ago?
  • a. Her father forbid the match
  • b. Lady Russell discouraged her
  • c. She felt unworthy
  • d. All of the above

2. What is the name of Sir Walter Elliot's estate?
  • a. Elliot Hall
  • b. Uppercross
  • c. Winthrop
  • d. Kellynch

3. How many sisters does Anne have?
  • a. One sister
  • b. Two sisters
  • c. Three Sisters
  • d. One sister, one sister-in-law

4. What does Sir Walter need to do but doesn't want to do?
  • a. Go to Bath
  • b. Have a son and heir
  • c. Remarry
  • d. Retrench

5. Who rents Sir Walter's house?
  • a. The Musgroves
  • b. The Elliots
  • c. The Crofts
  • d. The Wentworths

6. What is Mrs. Clay's first name?
  • a. Charlotte
  • b. Penelope
  • c. Sophia
  • d. Not given in book

7. What are the names of Charles & Mary Musgrove's two little boys?
  • a. Charles & Henry
  • b. William & Walter
  • c. John & Frederick
  • d. Charles & Walter

8. Where did Anne first see Captain Wentworth again?
  • a. Uppercross Cottage 
  • b. Kellynch
  • c. Uppercross
  • d. Kellynch Lodge

9. What is the name of the first ship Captain Wentworth commanded?
  • a. The Antwerp
  • b. The Asp
  • c. The Laconia
  • d. The Endeavour

10. What is Mr. Hayter's first name?
  • a. Henry
  • b. William
  • c. John
  • d. Charles

11. Who do the party from Uppercross visit in Lyme?
  • a. The Crofts
  • b. The Benwicks
  • c. The Harvilles
  • d. The Hargroves

12. What is the real first name of Captain Benwick's fiancee who died tragically?
  • a. Fanny
  • b. Phoebe
  • c. Phyllis
  • d. Frederica

13. Who does Anne spend Christmas with?
  • a. The Crofts
  • b. Lady Russell
  • c. Charles & Mary Musgrove
  • d. Sir Walter & Elizabeth

14. Why are Sir Walter and Elizabeth happy to have Anne with them in Bath?
  • a. Because they are tired of Mrs. Clay
  • b. Because they love her
  • c. Because they want to hear about Louisa's fall
  • d. Because she'll make a fourth at dinner

15. Where did Anne first see Mr. Elliot?
  • a. At Bath
  • b. At Lyme
  • c. At Uppercross
  • d. At Kellynch

16. Who does Anne visit in Westgate Buildings?
  • a. Lady Russell
  • b. Mrs. Clay
  • c. Lady Dalymple
  • d. Mrs. Smith

17. Who first tells Anne that Louisa is engaged to Captain Benwick?
  • a. Admiral Croft
  • b. Mary Musgrove
  • c. Captain Wentworth
  • d. Mrs. Musgrove

18. In which Bath shop does Anne bump into Captain Wentworth again?
  • a. Mollands
  • b. Morlands
  • c. Mums
  • d. Gowlands

19. How did Elizabeth Elliot react when she first saw Captain Wentworth in Bath?
  • a. Smiled and grinned
  • b. Bowed elegantly
  • c. Shook hands warmly
  • d. Turned away

20. Who did Mrs. Smith think Anne would marry?
  • a. Captain Wentworth
  • b. Charles Musgrove
  • c. Mr. Elliot
  • d. Captain Benwick

21. How does Captain Wentworth's letter start?
  • a. "You pierce my soul..."
  • b. "Dear Anne..."
  • c. "I love you..."
  • d. "I can listen no longer in silence..."

Photobucket

10 comments:

Maria Elisabeth said...

I'm surprised at how little I know of Persuasion! Are we allowed to look in the book for the answers, or do we have to get them all from memory?

OldFashionedCharm said...

Maria Elisabeth, it would be better if you first tried to answer from memory.

Felicia, you answered 19 out of 21 questions correctly. The two you answered incorrectly were #1 and #17. Good job! I'm so glad you enjoyed it! :)

Jemimah, you answered 11 of the 21 questions correctly! The bad news is that the other 10 questions were answered incorrectly. In case you want to try again the questions you got wrong were 4, 7, 8, 9 (both guesses were wrong), 10, 13, 14, 18, 19 and 21. Thanks for taking the quiz!

OldFashionedCharm said...

Melody, you answered 19 of the 21 questions correctly! The two questions you answered incorrectly were #1 and #13. Thanks for taking the quiz, I really enjoyed reading all of your remarks on each question! :)

OldFashionedCharm said...

Melody, thanks for trying again, you answered both correctly. Anne's Christmas is an event mentioned in the book but never really seen in any of the film adaptations. Persuasion (1971) comes the closest to getting it right. I probably should have rephrased the first question but I'll let it stand. :)

OldFashionedCharm said...

Maria Elisabeth, you really did a great job! You answered 13 out of the 20 questions you answered correctly. You did not answer question #21, so you might want to try that one. The questions you answered incorrectly were 1, 13, 16, 17, 19 and 20. Good job

Felicia said...

"OldFashionedCharm said...


Felicia, you answered 19 out of 21 questions correctly. The two you answered incorrectly were #1 and #17. Good job! I'm so glad you enjoyed it! :)"

It always goes to show, never second guess yourself. I believe I would have aced the quiz had I not doubted myself! Ah well, all in fun!:)

Felicia

OldFashionedCharm said...

Maria Elizabeth,
Very good! You got all the questions except for #17 correct on your second try. You might want to read Chapter 18 of Persuasion again to find out the answer to questions #17. :)

OldFashionedCharm said...

Jemimah, thanks for trying again. You got all but three of the questions you answered again correct. The three you didn't get right were 8, 9 and 14. Thanks you taking the quiz!

Mel said...

Okay I will give this a try:
1.b
2.d
3.b
4.d
5.c
6.b
7.d
8.a
9.b
10.d
11.c
12.a
13.b
14.d - Poor Anne :(
15.b
16.d
17.a
18.a
19.b
20.c
21.d

Even though I read Persuasion not too long ago I still had some trouble :( some of them I guessed and a couple I based off what I knew from the film. But it was fun! I love quizzes, thanks for doing this!

OldFashionedCharm said...

Mel, you got 18 out of 21 correct! Wonderful job! The three you answered incorrectly are questions 1, 17 and 19. Question #1 is a bit tricky, I must have phrased it incorrectly because most people have picked the incorrect answer. You're more than welcome to try the other questions again! Thanks for taking my quiz! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...