Saturday, May 9, 2015

Quiz: Which Period Drama? - Answers

These are the answers to the Quiz: Which Period Drama? game from last week. It was lovely to have so many of you play and guess the correct answers! Thanks for playing!

Which period drama...

1. Features a cow in pajamas?
Answer:  Cranford ("Bessie dearest!")

2. Features thieves in the chicken coop?
Answer: Emma (1997)

3. Has a father and daughter who enjoy toasted cheese sandwiches?
Answer: Wives and Daughters

4. Features a mouse in the plum pudding sauce?
Answer: Anne Of Green Gables

5. Features a carriage ride with talk of vampires?
Answer: Northanger Abbey (2007)

6. Features a couple running through a maze with a ball of string?
Answer: Miss Austen Regrets

7. Has a crazy woman who burns down the house?
Answer: Jane Eyre (all versions)
Note: A couple of you mentioned Great Expectations, but in most versions the Satis House is not burned down and of course Miss Havisham is most sane when compared to the insane Bertha Mason Rochester.

8. Has a death by spontaneous human combustion?
Answer: Bleak House

9. Features a girl who's hair is burnt before a big ball?
Answer: Little Women

10. Features twin brothers who hold the secret of the heroine's identity?
Answer: Little Dorrit (2008)
Note: A couple of you cleverly mentioned Nicholas Nickleby, which also contains twin brothers.

11. Has a cucumber sandwich eating nephew?
Answer: The Importance Of Being Earnest
"There were no cucumbers and the market today...not even for ready money."

12. Features a heroine who marries an unsuitable man just because she doesn't want to be a governess?
Answer: Daniel Deronda
(Oh that Gwendolen Harleth!)

13. Has an organ playing teacher?
Answer: Under The Greenwood Tree
Note: Someone guessed Mary Graham in Martin Chuzzlewit but I don't think she was a teacher.

14. Has a hero who dresses up like an old woman that smokes a pipe?
Answer: The Scarlet Pimpernel (1982)
(Shame on you Leaguettes who didn't guess that!!)

15. Has two dressmakers with gemstone names?
Answer: Lark Rise To Candleford (Pearl and Ruby Pratt)

Players Scores:
Chloe Cruz - 13 points
Melody - 13 points
Miss Sneyd - 13 points
Idsjaneite - 12 points
Naomi Bennet - 9 points
Olivia - 9 points
Robert - 8 points
Emily Blakeney - 7 points
Kimberly Grace Bowman - 7 points
Lois Johnson - 7 points
Emma, Plain and Tall - 6 points
Kristalyn (Anonymous) - 6 points
Hamlette - 4 points

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...